Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Elektromobiliai Estijoje jau nebe svajonė

Spausdinti
Antradienis, 04 Spalis 2011 23:04
Estija – e. šalis. Ir ne tik dėl itin išplėtotų elektroninių paslaugų. E galėtų reikšti ir elektromobilius, nes ši šalis pretenduoja tapti lydere pagal elektra varomų automobilių skaičių tūkstančiui gyventojų.
Tai – ne idėjos ir ne ambicingos deklaracijos. Estijos vyriausybė jau pardavė 10 milijonų perteklinių taršos leidimų japonų „Mitsubishi” korporacijai, už juos įsigijo 507 elektrinius „i MiEV” ir suteiks paramą dar pusei tūkstančio elektromobilių pirkėjų.

Dar šiemet į Estijos kelius išriedės dešimtys, o gal šimtai šių nedidelių vien tik elektrinį variklį turinčių automobilių, o likę Estiją pasieks kitąmet.

Lietuviai tik vieną tokį elektromobilį galėjo apžiūrėti maždaug prieš metus, kai per reklamos akciją jis buvo atgabentas į mūsų šalį (porai dienų).


Estų planas ambicingas, tačiau jau turi tvirtą pagrindą.
Visas projektas prasidėjo maždaug prieš metus, kai Estijos vyriausybė paprašė pateikti projektus, kaip panaudoti perteklinius taršos leidimus anglies dvideginio išmetimui mažinti. Vienu iš projektų – elektromobilių plėtra – susidomėjo japonai. Po sėkmingų derybų Estai jau šių metų pradžioje paskelbė ambicingus tikslus – per artimiausius kelerius metus šalyje turi atsirasti per 1000 elektromobilių, o iki 2015-ųjų dešimtadalis automobilių turi naudoti energiją iš atsinaujinančių šaltinių.

Pati vyriausybė daro viską, kad tie 1000 elektrombilių į kelius išriedėtų jau kitąmet. Pirmiausia užsakyti 507 „i MiEV”, skirti socialiniams darbuotojams. Jie dirba savivaldybėse ir nuolat rūpinasi pagyvenusiais bei sunkiomis ligomis sergančiais žmonėmis.

Dar 500 elektromobilių skatinami įsigyti vietos gyventojai ir verslo įmonės. Vyriausybė žada padengti iki pusės elektromobilio kainos, bet ne daugiau kaip 18 tūkst. eurų (62 tūkst. litų).
Kas nenorėtų gauti tokios paramos ateities automobiliui įsigyti? Tiesa, yra kelios sąlygos – tai turi būti tikras automobilis, galintis pasiekti didesnį nei 60 km/val. greitį. Automobilį galima įsigyti bet kurioje Europos šalyje. Dar daugiau nei 3000 litų pridedama automobilio įkrovimo įrangai įsigyti. Tačiau savininkas privalo įsipareigoti automobiliui įkrauti naudoti energiją tik iš atsinaujinančių šaltinių. Parama bus teikiama tik pirmiesiems 500 pirkėjų. Taip pat Talino centre jiems nereikės mokėti už automobilio stovėjimą.

Beje, šiuo metu Estijoje įregistruota keli šimtai hibridinių automobilių ir 15 elektromobilių.


„Norime, kad gatvėse daugėtų ekologiškų automobilių. Jų dalis transporto sistemoje turėtų sudaryti 10 proc. Tai galima pasiekti tik sparčiai išpopuliarinus elektromobilius. Kitas motyvas – energetinė nepriklausomybė. Turime sumažinti priklausomybę nuo įvežtinių naftos produktų, jeigu norime likti konkurencingi. Trečia – sveikata. Tyrimai rodo, kad automobiliai kelia didelę grėsmę žmonių sveikatai, ypač Taline. Demografinė padėtis šalyje tik blogėja, todėl kiekviena išsaugota gyvybė – neįkainojama”, – tikino Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministerijos technologijų ir inovacijų skyriaus vadovas Jarmo Tuiskas.


Estai stebėjo, kaip elektromobilių plėtrą skatina kitos Europos šalys, ir padarė išvadą – elektromobilių plėtrai svarbiausias yra įkrovimo stotelių tinklas. Nebus kur įkrauti akumuliatorių, niekas elektromobilių nepirks. Todėl Estai ėmėsi trijų žingsnių: 507 nemokami automobiliai socialiniams darbuotojams, dar 500 elektromobilių pirkėjų skiriama nemaža parama ir diegiamas maždaug 200 greito įkrovimo stotelių tinklas visoje Estijoje.

Tinklui diegti paskelbtas tarptautinis konkursas. Šalyje atsiras ir keli šimtai paprastų mašinų įkrovimo stotelių. Ir visa tai turi būti įgyvendinta nedelsiant – vos per metus.


elektromobiliai.eu/ pastaba: panašu, jog vertėtų pasimokyti iš savo tautiečių arba galiausiai tik pavydėti, kai rezultatai taps akivaizdūs.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai