Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Elektrinio hibrido „Fisker“ pardavimai Olandijoje nušluostė nosį vokiškiems automobiliams

Spausdinti
Ketvirtadienis, 10 Gegužė 2012 18:46
Pirmais keturiais 2012 m. mėnesiais amerikiečių „Fisker Automotive“ Olandijoje sulaukė daugiau užsakymų, nei visiems gerai žinoma vokiška trijulė – „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“. Ir šis gamintojas tai padarė vos vienu automobiliu – hibridiniu iš elektros rozetės kraunamu „Karma“.

Ši informacija išplatinta specialiame „Fisker“ kompanijos spaudos pranešimu. Gali būti, kad tai pirmas atvejis modernaus automobilizmo istorijoje, kai hibridinis automobilis savo pardavimais aplenkė tradicinius, dyzeliniais ar benzininiais varikliais varomus modelius.

„Tai puikus mūsų pasiekimas, pranašaujantis gerą iš tinklo įkraunamų hibridinių automobilių ateitį Europoje. Senajame žemyne mes planuojame parduoti iki 40 proc. visų savo gaminamų automobilių“, – pasakoja „Fisker Automotive“ vykdantysis direktorius Tomas LaSorda.

Primename, kad prestižinis keturių durų „Fisker Karma“ sedanas yra varomas dviem elektros varikliais, kurie pasiekia 403 AG. Išskrovus automobilio dugne sumontuotiems akumuliatoriams elektrą pradeda gaminti 2,0 litro benzininis variklis. Jis, beje, neturi tiesioginio ryšio su ratais ir dirbdamas gamina tik elektros energiją. Į aplinką jis išmeta vos 53 g/km CO2.

Iki 100 km/h „Karma“ įsibėgėja per kiek mažiau nei šešias sekundes. Pilnai pakrautomis baterijomis automobilis gali nuvažiuoti iki 80 km. Olandijoje šio automobilio kaina – nuo 370 tūkst. litų. Kainam galima sakyti, nėra itin aukšta, nes daugumai tokių prestižinių automobilių taikomi dideli mokesčiai.

Artimiausiu metu „Fisker Automotive“ pristatys antrąjį, kiek mažesnį savo automobilį - „Atlantic“. Greičiausiai jis bus gaminamas „General Motors“ priklausiusioje gamykloje.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai