Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Estijoje elektromobilių įkrovimo stoteles diegs šalies degalinių tinklas

Spausdinti
Antradienis, 22 Kovas 2011 18:29

estijos_elektromobiliu_ikrovimu_stoteles_idiegsEstų kompanija „Alexela“ pranešė, kad savo degalinėse, esančiose prie pagrindinių magistralių ir didžiausiuose miestuose, ketina įrengti elektromobilių įkrovimo įrangą, praneša DELFI.ee. Šias naujoves kompanija ketina įrengti iki šių metų pabaigos.

„Alexela“ valdybos pirmininko Aino Kuusiko teigimu, įmonė kreipėsi į fondą „KredEx“, kuris Estijoje koordinuoja elektromobilių krovimo stotelių tinklo plėtrą, ir pareiškė apie savo norą dalyvauti šiame projekte.

Šiuo metu „Alexela“ mėgina išsiaiškinti techninius reikalavimus, kuriuos turės atitikti elektromobilių įkrovimo stotelės.

A. Kuusikas tvirtina, kad įmonė pasiruošusi įrengti įkrovimo stotis degalinėse, esančiose prie pagrindinių magistralių ir didžiausiuose Estijos miestuose. „Mes turime daug degalinių Talinas–Tartu ir Talinas–Narva kryptyse “, – pažymėjo A. Kuusikas.

Akcinė bendrovė „Alexela Oil“ degalinių tinklą Estijoje valdo nuo 1993 m. Šiuo metu įmonė turi 56 degalines visoje šalyje.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai