Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Nissan Leaf - buvo išparduoti dar nepagaminus

Spausdinti
Trečiadienis, 26 Rugpjūtis 2009 04:47
Nissan_Leaf_parduoti_dar_nepagamintiNissan kompanijos produktas - elektromobiliai "Leaf" buvo parduoti dar iki pradedant jų gamybą, kuri planuojama tik 2010.

Gamintojas gavo ir naujų, 13 600, šių elektromobilių užsakymų ir amerikiečių ir japonų, nepaisant to, kad gamyba bus pradėta neankščiau rugpjūčio.
Planuojama, kad pirmuosius klientus "Nissan Leaf" pasieks dar gruodį. Likusiems, teks palaukti kitų metų.

Esant tokiam susidomėjimui, Nissan Leaf gamybą planuojama padidinti iki 0,5 milijono per metus. Deja, nežiūrint į solidžią valstybių paramą, gamybai ir elektromobilio pirkimui, kurią teikia JAV ir Japonija, automobilis yra brangokas. Amerikoje toks automobilis kainuos nuo 25 000 dolerių (apie 63 000 Lt), Japonijoje - 32 000 dolerių (apie 80 000 Lt).

Priminsime, kad Nissan Leaf - elektromobilis, turintis elektrinį 109 AG variklį. Automobilį galima pakrauti naudojant buitinę "rozetę" ir taip pakrovus nuvažiuoti apie 160 km.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai