Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„Opel Ampera” vėl apdovanota. Skirtas aukščiausias tarptautinis „Ecobest“ apdovanojimas

Spausdinti
Penktadienis, 30 Rugsėjis 2011 22:22
Opel_Ampera_elektromobilis_apdovanotas_Ecobest„Opel Ampera“ modeliui įteiktas dar vienas apdovanojimas. Šį kartą šis elektromobilis apdovanotas „Ecobest 2011“ prizu.

Prestižinį apdovanojimą skyrė „Autobest“ konkurso Vidurio ir Rytų Europos šalių žurnalistų komisija. Penkiolikos žiūri nariai, kurie atstovauja apie 300 mln. gyventojų rinką, gyrė revoliucinę pavaros sistemą. Jie tai apibūdino kaip pirmaujančią ekologinę technologiją automobilių pramonėje.

Geriausio automobilio Vidurio ir Rytų Europos šalyse konkurso „Autobest“ prezidentas Ilja Seliktarovas sakė, kad jis įsitikinęs, jog „ateityje „Ampera“ gaus dar daug apdovanojimų.“

Iš tiesų, tai tik vienas iš daugelio kitų „Ampera“ elektromobiliui įteiktų apdovanojimų. Dar prieš prekybinį debiutą, kuris įvyks šių metų pabaigoje, „Ampera“ jau apdovanota tokiais prizais kaip „Inovacijų trofėjus“, kurį skyrė Prancūzijos žurnalas „L'Automobile“, „Žaliosios technologijos prizas“, įteiktas Didžiosios Britanijos leidinio „What Car“. Sąraša dar papildo „Žaliasis vairas“ ir Austrijos kelių eismo asociacijos „Austrijos kelių eismo klubų“ prizas. Galima būtų paminėti ir Vokietijoje gautus „OkoGlobe 2011“ ir „E-Award 2011“, kuriuos skyrė žurnalo „Autotest“ skaitytojai labiausiai patikusiam serijinės gamybos elektromobiliui.

„Ampera“ susilaukė didelio visuomenės susidomėjimo nuo pat pradžių. Dėmesio centre buvo ir neseniai pasibaigusioje Frankfurto tarptautinėje automobilių parodoje, kur susilaukė daugiau kaip 6.000 išankstinių užsakymų.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai