Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Serijinė "Opel Ampera" debiutuos Ženevos autosalone

Spausdinti
Trečiadienis, 09 Vasaris 2011 03:39
Į kovą įvyksiantį tarptautinį Ženevos autosaloną kompanija "Opel" atveš serijinę elektromobilio "Ampera", amerikietiško "Chevrolet Volt" "brolio dvynio", versiją. Vokiečiai tikina, jog nuo koncepcinės "Ampera" modifikacijos, pristatytos prieš porą metų, serijinis automobilis beveik niekuo nesiskirs.

Kaip ir "Volt", beje, tapęs geriausiu Šiaurės Amerikos 2011 metų automobiliu, "Ampera" turės nedidelį benzininį variklį, skirtą ne ratams sukti, o įkrauti ličio jonų akumuliatorius. Energija iš jų bus tiekiama 150 AG ekvivalento elektros motorui. Akumuliatorius bus galima įkrauti ir iš įprasto elektros tinklo, tam reikės 4 valandų.

100 km/h greitį "Opel" elektromobilis pasieks per 9 sekundes, maksimalus greitis - 161 km/h.

Pirmieji pirkėjai savo "amperas" gaus šių metų pabaigoje. Priminsime, kad prekyba "Chevrolet Volt" JAV rinkoje pradėta jau pernai gruodį.

Pirmoji "Opel Ampera" karta bus gaminama iki 2015-ųjų, vėliau ją pakeis naujos kartos modelis, šiuo metu jau kuriamas "General Motors" inžinierių. Tada bus pasiūlyta ir platesnė kėbulų gama - ne tik hečbekas, bet ir sedanas bei krosoveris.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai