Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

"Lightning GT" - vos 10 minučių įkrovos ir 320km kilometrų rida super automobiliu

Spausdinti
Šeštadienis, 26 Liepa 2008 20:04
Lightning_GT_700AG_elektromobilisBritų tarptautinėje automobilių parodoje Londone buvo pristatytas įspūdingas elektromobilis „Lightning GT“. Kiekvieno agresyvaus sportinio kupė ratą varys atskiras elektros variklis, o jų bendra galia sieks net 700 AG.

Šis sprendimas užtikrina puikų svorio paskirstymą, panaikina diferencialo poreikį, o taip pat atlaisvina daug vietos po priekiniu kapotu, kurią galima panaudoti, pavyzdžiui, bagažui. Baterijų svorį nustelbia iš anglies pluošto ir kevlaro pagamintas kėbulas.

„Lightning GT“ sumontuotas nanotitanato baterijas gamina ir tiekia JAV kompanija „Altairnano“, kurios atstovai teigia, jog „NanoSafe“ baterijų blokai pasižymi daugiau nei 12 metų naudojimo trukme ir išlaiko 85% savo elektrinės talpos net po 15000 įkrovos ciklų. Juose taip pat nenaudojami sunkieji metalai, toksiškos medžiagos ir grafitas, temperatūros požiūriu jie yra stabilesni nei kitos aukštųjų technologijų pagrindu gaminamos baterijos.

700 AG elektromobilio prekybą tikimasi pradėti 2010 m. „Lightning GT“ kainuos 150 000 svarų sterlingų (apie 654 000 litų).

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai