Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„Nissan ESFLOW“ - dukart už savo pirmtaką galingesnė naujiena

Spausdinti
Ketvirtadienis, 01 Gruodis 2011 05:00
„Nissan Motor“ paruošė sportinę elektromobilio versiją. Galiniais ratais varomas dvivietis modelis „Esflow“ debiutavo Ženevos automobilių parodoje (Šveicarijoje 2011-ųjų kovo mėnesį) ir pakartotinai pasirodė „Tokyo Motor Show 2011“ parodos metu.

Teigiama, kad dauguma šio automobilio agregatų, tarp kurių ir variklį, pasiskolino iš serijinio „Nissan Leaf“ broliuko, tad juos siejančių bendrumų tikrai netruks. Kaip ir skirtumų taip pat. Ir svarbiausias skirtumas, - dvivietis „Esflow“ turės net du motorus (po vieną kiekviename galiniame rate), o pastarieji bus sumontuoti ne virš priekinės, o virš galinės ašies. Toks elektromobilis bus ne tik galingesnis, bet ir pajegus iki 100 km/h įsibegėti per mažiau nei per 5 sekundes. Pilnai įkrautas „Esflow“ nuvažiuos 240km atstumą.

Nors apie serijinę „Esflow“ gamyba vis dar sklando nemažai gandų, o pati „Nissan“ pristato kaip koncepcinį modelį, labai tikėtina, kad šio elektrinio automobilio kaina sieks maždaug 35 tūkst. eurų (120 tūkst. litų).

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai