Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„Opel Ampera“ - naujas segmentas automobilių rinkoje

Spausdinti
Sekmadienis, 02 Sausis 2011 03:49

Naujoji „Opel Ampera“ pradeda kurti naująjį segmentą Europos automobilių rinkoje. „Ampera“ sukurta tam, kad suteiktų visus elektromobilio privalumus, panaikinant atstumo įveikimo rūpesčius dėl vien tik bateriją eikvojančio variklio patikimumo.

„Ampera“ jau dabar yra pripažinta visuomenės ir žiniasklaidos – jai prognozuojama daug įvairių apdovanojimų. Revoliucinis techninių galimybių koncepcinis modelis įtikino „Auto Zeitung“ skaitytojus, kurie šį automobilį išrinko geriausiu elektromobiliu ir apdovanojo „Auto Trophy 2010“ prizu. „Bild and Bild am Sonntag“ skaitytojų ir komisijos vertinimu specialioje „Golden Steering Wheel“ konkurso kategorijoje „Green Steering Wheel 2010“ nominacijoje „Ampera“ užėmė antrąją vietą, o „Auto Test“ žurnalo komisija „e-car award2010“ rinkimuose apdovanojo šį automobilį „Innovation/Technical Concept of the Year“ kategorijoje. „Ampera“ patogumas vartotojo atžvilgiu jau yra apdovanotas britų žurnalo „What car?“ rengiamuose rinkimuose „Green Technology Award“ bei 2009 m. laimėtas „Innovation Trophy“ apdovanojimas „L‘Automobile Magazine“ rengiamuose rinkimuose Prancūzijoje.

„Ne taip kaip tradicinis automobilis, „Opel Ampera“ gali būti vieninteliu automobiliu kurį jums reikia turėti“, - sako Alainas Visseris, „Opel“ pardavimų, rinkodaros ir techninės priežiūros viceprezidentas. - „Ampera“ visa tai suteikia: revoliucinė judėjimo jėgą, progresyvų stilių, nepriekaištingą saugumą, aukštos kokybės lengvai valdomas funkcijas, o visa tai apjungta į puikią dinamiško vairavimo galimybę“. Dėl unikalios elektrinės varomosios sistemos, automobilis yra guvus ir dinamiškas, talpina keturis keleivius bei turi erdvią bagažinę.

„Opel“ visoje Europoje siūlo „Ampera“ įsigyti už vienodą 148 tūkst. litų kainą (vidutinė kaina įskaičiuojant ir PVM), tačiau dėl skirtingų įrangos komplektų skirtingose šalyse kaina gali šiek tiek svyruoti.

„Ampera“ yra naujos „Opel“ stilistikos gaminys: išsikišusios priekinės grotelės, ryškus „Opel“ ženkliukas ir bumerango formos priekiniai žibintai. Kiekviena „Ampera“ detalė buvo išsamiai analizuota ir sukurta ekonomiškesniam važinėjimui. Tad tokia mašina tapo vienu aerodinamiškiausiu ir taupiausiu automobiliu rinkoje. Jame sumontuota įspūdinga įranga – nuo „Bose“ garso aparatūros iki lietimui jautraus ekrano.


„Ampera“ baterija įkraunama per apytiksliai 4 valandas, automobilio įkrovimo sistemą įjungus į standartinį 220V tinklą.

Pirmuosius 40 - 80 km (priklausomai nuo vietovės, vairavimo stiliaus ir temperatūros) „Ampera“ įveiks naudodama 16 kWh ličio jonų baterijos energiją. Važiavimui naudojant baterijos energiją „Ampera“ nenaudoja degalų, gamtos neteršia jokiomis išmetamosiomis dujomis. Jei kelionė ilgesnė – benzininis variklis, naudodamas pilną baką, be vargo atstumą padidins iki 500 km. Tokia veikimo schema „Ampera“ elektromobiliui suteikia kasdienio automobilio patogumą.

Ypatingai tylaus 111 kW/150 AG galios elektros variklio sukamasis momentas yra 370 Nm. Nuo 0 iki 100 km/h greičio „Ampera“ įsibėgėja per 9 sekundes, jos maksimalus greitis - 161 km/h.

Centrinėje konsolėje naudojantis „Drive Mode“ mygtuku, vairuotojas gali pasirinkti normalų, sportišką, kalnų ar miesto vairavimo režimus. Jie leidžia taupyti energiją priklausomai nuo vairavimo ir kelio sąlygų.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai