Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Studentų sukurtas elektromobilis pagerino E1 klasės greičio rekordą

Spausdinti
Trečiadienis, 05 Spalis 2011 23:15
E1 klases greicio rekordas elektromobiliuelektromobilis, sukurtas Brighamo Youngo Universiteto inžinerijos studentų, pasiekė savo klasės (iki 500 kg) žemės greičio rekordą. Vidutinis dviejų važiavimų greitis siekė beveik 250 km/h, o vieno važiavimo metu užfiksuotas net 280 km/h greitis.
Verta pastebėti, kad aptakusis automobilis, pavadintas „Electric Blue“, dalyvavo E1 klasėje, kurioje automobilis negali sverti daugiau, nei 500 kg. Kadangi kiek ankščiau elektromobiliu jau buvo pasiektas ir didesnis, - 512 km/h greitis.

Dėl to, kad „Electric Blue“ automobilis turėjo sutalpinti sunkias baterijas, sukurti tokį lengvasvorį automobilį nebuvo lengva. Elektromobilis yra ilgos, plonos formos bei turi uždarus ratus – visa tai oro pasipriešinimui sumažinti. Automobilio kėbulas padarytas iš lengvo anglies pluošto. Automobilio aerodinamika gerinta pasitelkiant į pagalbą kompiuterinį vėjo tunelio modelį. Būtent aerodinamika ir ličio geležies fosfato baterijos ir leido automobiliui pasiekti greičio aukštumas. O šis pasiekimas užbaigia septynis metus trukisį 130-ies studentų ir dėstytojo darbą.

Automobilio dugnas yra vos vienas colis nuo žemės, o jo pasukamumas yra labai mažas. Dėl šios priežasties automobilis gali būti išbandomas tik saugiose vietose, kaip Bonevilio druskos lygumose.

Komanda tokį greičio rekordą bandė pasiekti ir pernai. Pirmojo bandymo metu užfiksuotas 220 km/h greitis, kurio būtų pakakę, tačiau privalomojo antrojo važiavimo metu automobilis apsivertė. Dėl šios priežasties rekordas pernai nebuvo užfiksuotas.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai