Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„CO2 Green Drive Vilnius“ elektra varomų automobilių pristatymas visuomenei

Spausdinti
Antradienis, 26 Spalis 2010 04:29
CO2_Green_Drive_VilniusPraėjusį šeštadienį Vilniaus Rotušės aikštėje išsirikiavo elektromobiliai. Renginys „Vilnius CO2 Green Drive“ lietuviams suteikė galimybę susipažinti ir pasidžiaugti su keleta elektra varomų transporto priemonių. Žmonės turėjo galimybę apžiūrėti tokius elektromobilius, kaip senovinę „Pobedą“, lietuvišką elektromobilį pavadinimu „JonElis“, taip pat – vieno iš greičiausių pasaulyje amerikiečių lenktyninių elektromobilių „Tesla Roadster“.

Renginio metu buvo eksponuojamas ir pirmasis Lietuvoje užregistruotas elektromobilis – iš benzininio į elektrinį perdarytas vilniečio Mindaugo Milašausko „Honda HRV“.

Be elektra varomų automobilių, vilniečiams ir miesto svečiams buvo pristatytas ir elektra varomas motoroleris „Govecs“, kuriuo jau šią vasarą pradėta prekiauti ir Lietuvoje, taip pat nemažai elektrinių dviračių, tampančių vis populiaresnių ir mūsų šalyje.

Elektromobilių pristatymas – tik viena iš įvykusio renginio dalių. Žaliąją energiją populiarinantis renginys prasidėjo dar ketvirtadienį – kino teatre „Pasaka“ buvo rodomas dokumentinis filmas „Kas nužudė elektromobilį“, o penktadienį Vilniaus miesto savivaldybėje surengta konferencija ir debatai apie elektromobilių ateitį Lietuvoje.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai