Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Elektromobilio Mitsubishi „i MiEV“ bandymai Lietuvoje

Spausdinti
Penktadienis, 24 Balandis 2009 04:51
Mitsubishi__i_MiEV_bandymai_LietuvojeElektra varomo „Mitsubishi i MiEV“ bandymai Lietuvoje įsisuko visu greičiu. Kasdien prototipą, kuris pretenduoja tapti pirmuoju masiniam naudojimui pritaikytu elektromobiliu pasaulyje, išbando vis daugiau gerai pažįstamų žmonių.

Vilniaus meras Vilius Navickas, sėdęs už „Mitsubishi i MiEV“ vairo negalėjo atsistebėti tyliu važiavimu. „Tyli, dinamiška, judri mašina“, - sostinės meras vardino elektromobilio privalumus. V. Navickas taip pat pripažino, kad smagu žinoti, jog vairuojant tokį automobilį į degalinę važiuoti nereikės.

Automobilį jau spėjo išbandyti ir Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas bei Energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Juos maloniai nustebino automobilio dinamika: dėl elektros varikliams būdingų sukimo momento charakteristikų „Mitsubishi i MiEV“ labai sparčiai šauna į priekį vos pradėjęs važiuoti.

Savo susižavėjimo „i MiEV“ automobiliu neslėpė „Achemos grupės“ prezidentas Bronislovas Lubys. Pasak jo, „Mitsubishi“ puikiai tinka kasdieniams važinėjimams mieste. Tokie automobiliai mažina bendrą triukšmo lygį mieste, neteršia aplinkos anglies dvideginiu ir yra labai ekonomiški.

Visi, norintys išsamiau susipažinti su „i MiEV“, šį penktadienį ir šeštadienį laukiami „Mitsubishi“ atvirų durų dienose, kurios vyks „Mitsubishi“ atstovybėje Vilniuje, P.Žadeikos g. 1B.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai