Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Pirmoji Lietuvoje elektromobilių įkrovimo stotelė planuojama Kaune

Spausdinti
Trečiadienis, 26 Sausis 2011 00:15
Jau šių metų vasario - kovo mėn. Kaune planuojamas pirmosios Lietuvoje elektromobilių aikštelės, su šio tipo automobiliams skirta akumuliatorių įkrovos įranga, paleidimas. Planuojama ne tik tokios aikštelės veikimas, bet ir naujas ženklas žymintis - informuojantis apie tokią galimybę elektromobilių savininkus, kuris neilgai trukus turėtų būti įtrauktas ir į Kelių eismo taisykles.

Elektromobilių įkrovimo stotelę išbandys ir pirmuoju šioje stotelėje įkrautu "žaliuoju" automobiliu taps „Toyota Aygo“ pagrindu paruoštas elektromobilis. Šį automobilį į elektra varomą transporto priemonę perdarė Lietuvoje dirbantys specialistai.

Šiai dienai Lietuvos keliais važinėja apytiksliai iki 25 elektromobilių, neskaitant elektra varomų motociklų, motorolerių, dviračių ar kitų elektra varomų transporto priemonių.

Naudojant specialų įkroviklį ir tam skirtą elektros įvadą, elektromobilio įkrovimas trunka nuo 30 minučių. Ir - iki 8 valandų krovimo, jei akumuliatoriai pakraudinėjami iš įprasto 220V tinklo, įprastomis namų sąlygomis. Tad praktiškai elektromobilį galima įkrauti visur kur tik yra elektros „lizdas“, tačiau saugiausia ir nepalyginamai greičiau tai padaryti specialioje, tam skirtoje, aikštelėje.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai