Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Pirmosios elektromobilių įkrovimo stotelės jau Lietuvoje

Spausdinti
Trečiadienis, 12 Gegužė 2010 03:03

ikrovimo_stoteles_LietuvojeAntradienį prasidedančios parodos „Balttechnika 2010“ lankytojai galės susipažinti su pirmosiomis į Lietuvą atkeliavusiomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis, skirtomis elektra varomo transporto baterijoms įkrauti.

Bendrovės „Coulomb Technologies“ gaminamos įkrovimo stotelės „ChargePoint“ bei jose įmontuotos sumaniosios technologijos pasaulyje pripažįstamos dėl įvairių privalumų. Tarp jų – labai tikslios apskaitos, leidžiančios ne tik matyti visą, su transporto priemonės krovimu susijusią informaciją, bet ir tai, koks kiekis CO2 nebuvo išmestas į aplinką. Taip pat jos vertinamos dėl asmeninės prieigos prie įkrovimo stotelės, apsaugančios nuo elektros energijos vagysčių, galimybės valdyti sumaniųjų elektros tinklų apkrovą ir kt.

Elektromobilių ir jų infrastruktūros plėtra Europoje ir visame pasaulyje pastaruoju metu įgauna pagreitį. Sparčiai įrenginėjamos elektromobilių įkrovimo vietos,  savo elektromobilius vartotojams siūlo ne vienas naujas gamintojas, kaip antai „Tesla Motors“, „Think“, „Aptera“, „Zap!“ ar „Reva“, bei įprastinių automobilių rinkos lyderiai – „Toyota“, „General Motors“, „Renault-Nissan“, „Mitsubishi“, „Ford“. Elektromobilių atgimimą ir jų įsitvirtinimą pasaulio rinkose patvirtina ir tai, kad elektromobilių koncepcijas pristatė ir galingų bei prabangių automobilių gamintojai.

Europos Komisija (EK) neseniai taip pat paskelbė ketinanti remti visiems prieinamų aukštos įtampos įkrovimo stotelių tinklo kūrimą visoje Europoje. EK siekia iki 2011 m. parengti šioms stotelėms skirtus Europos saugos ir techninius standartus. Šiuo žingsniu siekiama sudaryti sąlygas, kad Europos rinkose atsirastų kuo daugiau ekologiškų automobilių.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai