Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

12 mėnėsių su „Nissan Leaf“ elektromobiliu, - jokių problemų

Spausdinti
Antradienis, 24 Balandis 2012 18:34

elektromobilis_NissanLeaf-taupo_pinigusTurbūt būsime teisūs teigdami, kad daugelis vairuotojų elektrinius automobilius, tokius kaip pavyzdžiui, 2011 metų „Nissan Leaf“, vis dar laiko pernelyg brangiomis transporto priemonėmis kurios labiau tinka trumpoms kelionėms mieste nei rimtiems atstumams įveikti.

Jau patys esame išbandę šį Nissan (beje, šis elektrinukas buvo paskelbtas „Pasaulio metų automobilio 2011“ konkurso Niujorke nugalėtoju) ir juo jau nuvažiavome nemažą atstumą. Bent jau taip galvojome iki šiol...
Visai atsitiktinai suradome vieną „Nissan Leaf“ savininką, kuris per metus jau įveikė daugiau kaip 60 tūkst. km atstumą ir įrodė, jog elektriniai automobiliai gali pasirodyti ne prasčiau, lyginant su įprastomis transporto priemonėmis. Vyras kasdien automobiliu nuvažiuoja apie 210 km, todėl norėdamas sumažinti išlaidas kurui, nusipirko elektrinį hečbeką „Nissan LEAF“.

Siekis sutaupyti
Elektra varomą „Nissan Leaf“ pirkau su mintimi, jog sutaupysiu pinigų“, - pasakojo elektromobilio savininkas. „Su prieš tai turėta „Honda Accord“ buvau suvažinėjęs 48 tūkst. km ir kilo mintis įsigyti elektromobilį. Kadangi pastebėjau, jog kiekvienu turėtu automobiliu nuvažiuodavau panašų atstumą, kažko panašaus tikėjausi ir iš „Nissan Leaf“, - neslepia vyras.
Pašnekovas pripažįsta, kad su „Nissan Leaf“ sutaupytų pinigų kiekis nebuvo toks didelis, kaip galbūt tikėjosi pradžioje, bet galiausiai skirtumas vistiek tapo akivaizdus. „Galbūt kiek naiviai maniau, kad mano elektrinės mašinos sąnaudos bus dar keletą kartų mažesnės nei yra ištiesų. Dabar suvokiu, kad šie lūkesčiai buvo neproporcingi tikrovei, o realūs rezultatai taip pat nuteikia labai pozityviai. Jau pamažu galima būtų pradėti kalbėti ir apie šio automobilio atsipirkimą, kadangi šiai dienai esant 60460 km ridai, jau sutaupiau ganėtinai nemažą pinigų sumą, kuri, dalinai, jau atperka ir šią investiciją“.

Šiek tiek skaičių
Remiantis JAV Aplinkos Apsaugos Agentūros (EPA) pateikiamais skaičiavimais ir įvertinimais, „Nissan Leaf“ savo klasėje yra vienas geriausių pasirinkimų dėl savo ekonomiškumo. Pritaikius EPA formulę, galima spręsti, kad su šiuo elektromobiliu nuvažiuoti 160 km atstumą, gali prireikti iki 12 - 17 litų. Arba kitaip - 33,7 kWh energijos 160 kilometrų atstumui įveikti.

Trūkumai?
Nepaslaptis, kad inovacijos neretai gali sukelti ir vienokių – kitokių neįprastų nepatogumų. Tad pašnekovo teiraujames ką jis galėtų pasakyti šiuo klausimu ir kokių nusiskundimų, galbūt, turėtų dėl savojo elektromobilio.
Į klausimą ar galima sakyti, kad praleidus tiek laiko su šiuo automobiliu ir jau nuvažiavus tokį atstumą savo elektromobilį jau pažįsta pakankamai gerai, „Leaf“ savininkas nedvėjodamamas atsakė teigiamai. „Vienintelis šio elektromobilio trūkumas nebent tai, kad nėra odinių sėdynių ir prastas ryšys su „Nissan Carwings“ sistema“. Papildomai pažymi, kad nedžiugina ir tai, jog žiemą dalį turimos elektromobilio energijos tenka paaukoti salono šildymui – „jei saloną šildyčiau ištisai valandą, man tai kainuotų 20 km nuvažiuojamo atstumo, todėl šildymo sistemą naudoju tik tiek kiek to reikia, taupant“.

Taigi, veikiausiai galima būtų pridurti, jog kalbintas elektromobilio savininkas tik dar kartą paneigė mitą, kad elektriniai automobiliai negali lygiuotis į mums įprastus automobilius. Praktika rodo ką kitą, o skaičiai, kurie atspindi kur kas mažesnes „kuro“ išlaidas liudija, jog tai dar ir apsimoka.

 

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai