Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Klaipėdoje nemokamas stovėjimas („parking“) elektromobiliams

Spausdinti
Šeštadienis, 24 Rugsėjis 2011 12:23

Elektromobiliai ir stovėjimas KlaipėdojeElektromobiliai mieste galės stovėti nemokamai. Klaipėdos miesto valdžia nusprendė suteikti lengvatas ekologiškų automobilių vairuotojams. Pastariesiems bus išduodami specialūs leidimai, suteikiantys galimybę nemokėti įprastos rinkliavos už tokių automobilių stovėjimą, visose apmokestintose miesto vietose. O tai reiškia, kad tokių transporto priemonių savininkams stovėjimas visame mieste nemokamas.

Tokia lengvata galios elektriniams automobiliams (elektromobiliams) ir vandeniliu varomiems automobiliams. Hibridiniams automobiliams (varomiems ir elektra, ir kuru) ši lengvatinė išimtis taikoma nebus.

Pasak Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, kuris ir buvo šių idėjų, skatinančių ekologiškas transporto priemones, autorius, tai yra sprendimas, žiūrint į ateitį: "Nesvarbu, kad tokių transporto priemonių šiuo metu mieste nėra. Tai greičiau yra miesto vizija. Tai, ką mes norėtumėm turėti ateityje."

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko patarėjas Simonas Gentvilas aiškino, kad įgyvendinti šią idėją paskatino Estijos pavyzdys. „Estijoje biudžetininkai jau turi 500 elektromobilių, skirtų trumpiems atstumams mieste įveikti. Šių mašinų savininkai gali naudotis įvairiomis mokesčių lengvatomis“, – teigė patarėjas.

Leidimai, suteikiantys teisę apmokestintose vietose statyti ekologiškus automobilius nemokamai, bus išduodami savivaldybėje ir išdavus galios iki metų pabaigos.



elektromobiliai.eu kolektyvas nepaprastai džiaugiasi tokiu, Klaipėdos miesto valdančiųjų, sprendimu ir dekoja už protingą žingsnį, neabejotinai prisidėsiantį prie "žaliojo" transporto skatinimo ir galimybių plėtojimo.


Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai