Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Autonominis „Tesla“ elektromobilis - tikėtina jau ir 2016-aisiais

Spausdinti
Penktadienis, 29 Lapkritis 2013 05:35

Kol bepiločiai (autonominiai) automobiliai labiau suvokiama tik kaip fantastika, nepaisant jau senokai „Google“ kompanijos pademonstruotų galimybių ir šios technologijos perspektyvų ir kitų gamintojų (Mercedez-Benz, Volkswagen, Volvo) planų, - Elon'as Musk'as neketina tiek ilgai laukti ir drąsiai skelbia apie planus - jau 2016-aisiais debiuotuosiantį autonominį elektromobilį. Tai būtų visiems jau pažįstamas „Tesla“ modelis, kurio autonominės sistemos pareikalaus ir šiek tiek būdrumo, kadangi prie vairo sėdinčiam vairuotojui visgi tekst šiuo tuo ir pasirūpinti, kadangi kompiuteriai atliks apie 90% vairuotojui įprasto darbo.

Turint omenyje, kad analitikų prognozėmis vairuotojo nereikalaujančioms mašinoms prognozuojami tik 2020 metai, - Elon'o Musk'o planai pateikti rinkai dalinai autonominį automobilį tikrai ambicingi ir galėtų vėl nustebinti pasaulį.

Elon'o Mask'o rimtus ketinimus patvirtina ir kompanijos publikuotas laisvos darbo vietos skelbimas. Ieškomas inžinierius, kuris turėtų patirties, dirbant su pažangiomis automobilio valdymo sistemomis.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai