Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Paryžius planuoja dalintis elektromobiliais

Spausdinti
Trečiadienis, 30 Birželis 2010 23:55
paryzius_dalinsis_elektromobiliaisPasaulyje populiarėjant automobilių dalinimosi paslaugoms, Paryžius pasiruošęs diktuoti šios paslaugos madas. Pasak “The New York Times”, miestas paskelbė planus miestiečiams siūlyti 3000 elektromobilių.

Paryžiuje pristatytas automobilių dalinimosi planas vadinsis “Autolib”. Miestas planuoja net 3000 elektra varomų automobilių išdėstyti 1000 skirtingų miesto vietų.

Užsiregistravę internetiniame puslapyje miesto gyventojai ir svečiai galės be išankstinių rezervacijų naudotis automobiliais. Paslauga jiems kainuos apie 20 litų už pusvalandžio pasivažinėjimą. Taip pat taikomas fiksuoto dydžio, apie 50 litų mėnesinis mokestis.

Jei ši sistema pasitvirtintų, Paryžius taptu miestu su daugiausiai elektromobilių, tarsi elektromobilių meka.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai