Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Elektromobilio elektros energijos tiekimas namui

Spausdinti
Šeštadienis, 06 Rugpjūtis 2011 19:50
„Nissan“ pateikė dar vieną inovatyvų produktą, kurio dėka galima apsirūpinti elektros energija ir trumpam dingus jos tiekimui. Taip pat ši sistema gali padėti iki 50 procentų sumažinti išlaidas už elektros energiją.

„Nissan“ skaičiavimais vidutinis namas Japonijoje per parą sunaudoja apie 10-12kW elektros. „Nissan Leaf“ turi 24kWh bateriją, kurios dėka namas gali būti aprūpintas elektros energija iki dviejų dienų tiekiant elektros energiją iš šio elektromobilio ličio jonų akumuliatoriaus.

Teigiama, kad sistema kompensuos elektros dingimus tinkle, bei sumažins elektros tinklo apkrovą dieną, nes Nissan LEAF akumuliatorius krausis iš tinklo nakties metu. Taip pat ateityje į sistemą bus galima įjungti ir saules baterijas ir taip kaupti papildomai generuojamą energiją.

Dėka specialaus valdymo bloko, tokio „Leaf“ elektromobilio savininkas gali pasirinktinai nustatyti įkroviklio parametrus taip, jog aprūpindamas elektros energija namus „Nissan Leaf“ pasiliktų pakankamai energijos suplanuotai kelionei.

Taigi nuo šiol elektromobilis gali tarnauti ir kaip puikus atsarginis namo energijos šaltinis.

Šia sistema jau domisi „Hitachi“, „Panasonic“ ir „Mitsubishi“ kompanijos.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai