Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Elektromobiliu važinės ir popiežius

Spausdinti
Trečiadienis, 12 Rugsėjis 2012 23:08
Specialiai Benediktui XVI sukūrtas elektromobilis, kuriuo popiežius bus vežiojamas jo vasaros rezidencijoje Castel Gandolfo miestelyje (Italija). Iki šiol viešumoje popiežius važinėdavo, pagal „Mercedes-Benz“ M-klasės modelį pagamintu baltu automobiliu, turinčiu neperšaunamus langus.

Popiežiui skirtu elektromobiliu galės važiuoti keturi žmonės. Esant reikalui, automobilio stogas galės būti nuleistas, šoniniai langai išimti, o galinės durys nulenktos ir iš jų padarytas lengvas įėjimas į mašiną.

Elektromobilis sukurtas „Kangoo Maxi Z.E.“ pagrindu. Gamintojų teigimu, tai yra ekologiška popiežius automobilio versija. 4,6 m ilgio elektrinis automobilis varomas 60 AG pasiekiančiu elektros motoru. Su įkrautomis ličio jonų baterijomis jis gali nuvažiuoti 170 km.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai