Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„Goodyear“ sukūrė elektrinėms transporto priemonėms pritaikytas padangas

Spausdinti
Penktadienis, 05 Kovas 2010 15:16
goodyear_tire_for_electric_vehicles_deliversŠių metų Ženevos (Šveicarija) tarptautinėje motorinių transporto priemonių parodoje „Goodyear“ atskleidė savo naujausią padangų technologijos naujovę: vasarinės padangos „Goodyear EfficientGrip“ itin mažo pasipriešinimo riedėjimui versija su degalų taupymo technologija – specialiai sukurta, kad patenkintų išskirtinius ateities elektrinių transporto priemonių reikalavimus.

„Goodyear EfficientGrip“ prototipo padanga elektrinėms transporto priemonėms suteikia įvairių pranašumų, įskaitant puikiai įvertintą energijos naudojimo efektyvumą ir puikų triukšmo bei stabdymo šlapiame kelyje lygį, prie kurių dar pridedama ir „Goodyear“ naujausios kartos „RunOnFlat“ technologija, leidžianti važiuoti ir esant pradurtai arba visiškai išleistai padangai.

Koncepcinės padangos dizainas išskirtinai pritaikytas derinant su elektrinių transporto priemonių eksploatacinių savybių reikalavimais.


elektriniai varikliai užtikrina palyginti pastovų sukimo momentą, net ir esant mažam greičiui, o tai padidina elektrinio automobilio greitėjimą, palyginti su automobiliu, naudojančiu panašų vidaus degimo variklį. Dėl to reikėjo sukurti kitokį protektoriaus dizainą ir naudoti naują protektoriaus gumos mišinį, kad būtų užtikrintas geras sukibimas su sausa danga ir didelė rida. Teigia „Goodyear“ specialistai.

„Ši koncepcijos padanga „EfficientGrip“ atskleidžia mūsų milžiniškas tyrimų ir kūrimo pastangas norint elektrinėms transporto priemonėms sukurti padangos, kurios užtikrintų itin mažą pasipriešinimą riedėjimui ir triukšmą, o kartu labai geras eksploatacines savybes ant šlapios dangos. Sumontuota standartiniame automobilyje, ši padanga sumažintų pasipriešinimą riedėjimui 30 procentų, o degalų sąnaudos sumažėtų maždaug 6 procentais, palyginti su vidutine standartine vasarine padanga“, –sako Jean-Pierre Jeusette, „Goodyear Dunlop“ padangų technologijos direktorius Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regionams.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai