Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Keleivinių elektrinių lektuvų gamyba numatoma jau 2015 m.

Spausdinti
Sekmadienis, 22 Balandis 2012 10:46
elektrinis_lektuvas_skrenda_be_garsoŠiai dienai ekologiški ir begarsiai lektuvai vis dar svajonė. Bet panašu, kad jau greitai tokius išvysime ir keleivinių lektuvų aerouostuose.

Vokietijoje jau testuojamas pirmasis keleivinis lėktuvas, varomas elektriniais varikliais. Spėjama, kad toks begarsis lėktuvas jau galėtų būti gaminamas po trijų – ketverių metų, o masinė gamyba prasidėtų nuo 2015 metų. Tokį tikslą turi „Lufthansos“ inžinieriai. Šiuo metu jau vykdomo reikalingi tęstavimai su „Airbus A320“ lektuvu.

„Palyginus su kitais įprastais lėktuvais, jis veikia beveik be garso“, - teigia šio projekto vadovas Kristianas Mutcas.

Išore toks lėktuvas praktiškai niekuo nesiskiria. Elektrinis lėktuvas sumažintų oro taršą 17-19 procentų, o garso lygis sumažėtų beveik 100 procentų. Taip pat tikimasi sutaupyti iki 44 tonų aviacinio kuro per dieną, kas išspręstų ir nemažai ekologinių problemų.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai