Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

Per metus elektromobiliu vokietis nuvažiavo 65 000 km

Spausdinti
Penktadienis, 12 Lapkritis 2010 00:43
Fraiburgo gyventojas Hansjorgas von Gemingas per metus savo sportiniu elektriniu automobiliu „Tesla Rodster" nuvažiavo 65000 km.

Von Gemingas tapo pirmasis vokietis, įsigijęs „Teslą". Vokietis automobilį įsigijo 2009 m., nes beveik metus svarstė ir abejojo ar kelionės metu pavyks elektromobilį įkrauti. Supratęs, kad jam tereikia rasti paprasčiausią rozetę, jis elektromobilį įsigijo ir pradėjo keliauti, automobilį įkraudamas ne tik viešbučiuose, bet ir pakeliui stovinčiose fermose.

Kiek kartų per metus jam teko įkrauti savo automobilį, nepranešama, tačiau įvertinus tai, kad „Tesla" elementų užtenka maždaug 230 km kelio, galima spėti, kad buvo sustota 280 kartų.


Beje, 2010 m. vasarą „Tesla" pristatė rinkai patobulintą elektromobilio versiją „Tesla Roadster 2,5". Automobilis gavo 288 AG variklį, 100 km/val. greitį pasiekiantį per 3,7 s. Buvo patobulinti ir elementai. Dabar automobilis vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 390 km.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai