Elektromobiliai, įkrovimo stotelės, prekyba
 
 

„Porsche“ pagamins 918 vienetus „918 Spyder“

Spausdinti
Ketvirtadienis, 24 Kovas 2011 17:00
porsche-918-spyer_hibridinis_superautomobilis_varomas_ir_elektra„Porsche“ paskelbė apie pradėtą būsimojo serijinio modelio „918 Spyder“ prekybą. Gamintojas jau pradėjo priiminėti užsakymus, o pirmieji automobiliai klientus pasieks jau 2013 metų lapkritį.

Bergisch-Gladbacho (Vokietija) Taikomųjų mokslų universiteto Automobilinių tyrimų centro vadovas Stefanas Bratzelis mano, kad „918 Spyder“ taps naujuoju „Porsche“ superautomobiliu, kuris apjungs aukščiausio lygio inžineriją ir moderniais variklių technologijas. Ankstesnis „Porsche“ flagmanas „Carrera GT“ buvo gaminamas 2003 - 2006 metais.

Ketinama pagaminti 918 „Porsche 918 Spyder“ vienetų, visa serija bus gaminama tik su kairėje pusėje įrengtu vairu. Šio hibridinio automobilio (benzinas - elektra) kaina prasidės nuo 2,227 milijono litų. Svarbiausia šio dviviečio „Porsche“ ypatybė yra galinga ir stebėtinai ekonomiška bei ekologiška hibridinė pavaros sistema. V8 tipo 4 litrų tūrio benzininis variklis išvysto 500 AG, o jam padeda du elektros varikliai, kurių galia siekia dar 218 AG. Jų dėka „Porsche 918“ nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per 3,2 sekundės ir gali lėkti 320 km/h greičiu.

Automobilio CO2 tarša, siekia vos 70g/km. Vidutinės degalų sąnaudos - 3 l/100km kelio. „918 Spyder“ turi galimybę važiuoti 25 kilometrų distanciją, naudodamas tik elektros energiją.

Akumuliatoriai pakraunami iš buitinio elektros tinklo arba naudojant automobilio kinetinę energiją. Galinius ratus suka benzininis variklis ir vienas iš elektros motorų, o antrasis elektros motoras suka priekinius ratus.

Teigiama, kad garsiojoje Niurburgringo trasoje „Porsche 918 Spyder“ prototipas buvo greitesnis net už „Porsche Carrera GT“ superautomobilį.

Šio „hibrido“ gamybą paskatino nepaprastas publikos susidomėjimas šiuo automobiliu 2010 metų Ženevos automobilių parodoje. O „Landesbank Baden-Wuerttemberg“ analitikas Frankas Billeris mano, kad ekologiškasis „918 Spyder“ galėtų dar ir pagerinti „Porsche“ įvaizdį bei pritraukti papildomų pirkėjų.

Šaltinis:
 

 
 
Elektromobiliai Lietuvoje: naujienos, elektriniai automobiliai, gamykliniai modeliai, Formulė E čempionatas ir kitos aktualijos. Kuriamas įkrovimo stotelių tinklas ir taip formuojamaelektromobilių infrastruktūra Lietuvoje: gamyba ir įrengimas, elektrodegalinės Kaune, įkrovimo stotelės Klaipėdoje, Vilniuje, įkrovimo stotelių adresai, įkrovimo vietos. Elektrobusai